Op de volgende wijze wil ik me graag even voorstellen voordat ik op jullie prachtige club ga rond lopen zonder dat je weet wie ik ben.

Job van der Stokker, 32 jaar oud, woonachtig in Eindhoven met mijn vriendin en dochter.

Vanaf mijn 10e ben ik gaan golfen op MOP in Vught. Mop is een kleine golfbaan. Hier heb ik mijn korte spel tot in precisie kunnen perfectioneren. Na 5 jaar ben ik lid geworden van Golfclub Midden-Brabant in Hilvarenbeek. Golf is een zeer verslavend spel geworden voor me. Je wilt alsmaar beter worden en jezelf uit blijven dagen. Niet alleen op sportief vlak, maar ook op mentaal vlak. In deze sport leer je jezelf zeer goed kennen, je zwakke en sterke kanten.

Dat beter worden, daar blijf ik mezelf en mijn leerlingen in stimuleren, motiveren, coachen, tijdens of om mijn lessen heen. De drive om jezelf te willen verbeteren is niet altijd gemakkelijk als je daar beperkte tijd voor hebt. Maar waar een wil is, is een weg. En die kun je het beste kunnen vinden met je eigen coach. Graag maak ik daar een systematisch plan voor, wat voor beide goed past.

Met mijn 12 jaar leservaring heb ik besloten om de Golfopleiding A te volgen. Mijn stageplek zal zijn bij Golfschool Cees Adams. De reden dat ik voor Cees heb gekozen is omdat ik Cees al een tijd gevolgd heb in de periode dat hij les gaf op de Schoot en Het Rijk van Nijmegen. Hij heeft zeer veel ervaring in het vak en weet de leerling altijd naar een hoger level te krijgen.

Tijdens mijn stage zal ik voornamelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag aanwezig zijn. Mijn stage zal plusminus 2 jaar duren.

De eerste 10 jaar van mijn carrière heeft zich afgespeeld bij Burggolf Gendersteyn Veldhoven. Daar heb ik ook mijn opleiding golfprofessional B behaald binnen 2 jaar. Hier heb ik; competitie-teams getraind, een jeugdopleiding opgezet met jeugdcoaches en groeps-, privélessen gegeven. Na vele leuke leerzame jaren heb ik de stap gemaakt om verder te gaan als Zzp ‘er in Sint-Michielsgestel en daarnaast heb ik me bij de Jumbo Golfwereld om laten scholen naar een uitstekende Wedge- & Clubfitter & Trackman/Flightscope expert.

Het technische en mentale vlak van het korte spel heb ik me zeer op gespecialiseerd in de laatste jaren, vele boeken gelezen en veel visies gedeeld. Als je deze twee goed kunt combineren in je

spel, dan loop je sneller een lagere score. Daar ben ik van overtuigd. Mijn uitdaging bij de leerling is om elke speler beter te maken. Ongeacht welk niveau de speler heeft.

Op technisch gebied is de Trackman/Flightscope voor mij een onmisbaar instrument. Niemand heeft namelijk dezelfde golfswing, want iedere speler heeft andere motorische en fysieke kwaliteiten. Samen met de Trackman/Flightscope kijken we hoe we je slag kunnen verbeteren. Daarnaast geeft het alle informatie over de balvlucht zoals de balsnelheid, spin axis, launch direction, spinrate en je carry. Tot slot analyseert hij je zwaaibaan en de stand van je clubblad ten opzichte van de doellijn en je zwaaibaan.

Het mentale stuk bespreken we ook tijdens de les. Want het zijn vaak je gedachten die je beperken om verder te komen. Maar het allerbelangrijkste blijft; plezier

Mocht je vragen hebben, spreek me gerust aan.

Vele Golfgroeten en hopelijk treffen we elkaar snel op de prachtige golfclub Stippelberg.

 

 

 

Goededag, hoe kunnen wij u helpen?